jurken-collectie.reismee.nl

Hoe jurken retro en uniek? Deel III

Methode 3 van 3: Een vintage kledingkast bouwen

1 Bekijk tweedehandswinkels en liefdadigheidswinkels. De beste lokale middelen voor retrokleding zijn kringloopwinkels, winkels van het Salvationleger en winkels met wederverkoop. Deze plaatsen hebben ook de laagste prijzen, maar een beetje graven is meestal vereist om kwaliteitsartikelen op te ruimen. Laat je niet overweldigen door de enorme selectie, maar wees bereid om echt in te graven. Verplaats dozen rond, kijk onder dingen en trek kleding uit de bodem van de bakken. Je weet nooit wat je zou kunnen vinden!

  • Controleer ook de glaskasten in de buurt van de registers. Deze zijn over het algemeen vergrendeld en niet voor niets - de beste dingen zitten er vaak in.
  • Zoek uit het winkelbeheer hoe vaak ze hun voorraad aanvullen en regelmatig controleren.

2 Winkel bij gespecialiseerde boetieks en antiekwinkels. Boetieks die gespecialiseerd zijn in retro- en vintage-kleding kunnen uitstekende hulpmiddelen zijn om je garderobe op te bouwen. Hetzelfde geldt voor antiekwinkels. De selectie is vaak veel beter en minder graven is vereist om de goede dingen te vinden. Helaas kun je ook verwachten dat de prijskaartjes hoger zijn dan wat je zou vinden in een kringloopwinkel. Als je overweegt om een belangrijke aankoop te doen in een boetiek, vraag dan de winkelbediende om de details van het stuk met je door te nemen.

  • Als een kledingstuk erg duur is, zoek dan naar designerlabels. Als het geen designerartikel is, vraag dan naar de prijs.
  • Koop niet tenzij u volledig tevreden bent met wat ze te zeggen hebben.

3 Beoordeel de conditie van gebruikte kleding. Houd altijd uw hand over de stoffen om hun toestand te controleren voordat u een aankoop doet. Let op gaten en vlekken. U kunt geen perfectie verwachten van gebruikte items en tekenen van slijtage moeten worden verwacht. Laat je echter niet belemmeren door een klein defect om een stuk te kopen waar je echt van houdt. Evalueer eventuele fouten die u realistisch vindt. Soms kunnen kledingstukken chemisch worden gereinigd of gerepareerd, maar niet altijd.

  • Denk aan de grootte van het defect, waar het zich op het item bevindt en of het al dan niet draagbaar is als u het niet kunt repareren.
  • Over het algemeen geldt dat hoe ouder een kledingstuk is, des te breekbaarder het materiaal zal zijn.
  • Motsschade is een risico, vooral bij natuurlijke vezels. Houd stukken tegen het licht om te zoeken naar versleten stof en gaten.

Vintage Galajurken van veaul

4 Koop online vintage items. Lokale kringloopwinkels kunnen alleen zoveel aanbieden in de vorm van kwalitatieve retro-stukken. Websites zoals eBay en Etsy kunnen een uitgebreide selectie extra items bieden die moeilijk te vinden zijn in een wederverkoopwinkel. Het nadeel is dat je de stof niet kunt aanraken of de maat niet kunt evalueren voordat je iets online koopt. Inspecteer de afbeeldingen op de voet. Als u niet tevreden bent met de geleverde afbeeldingen, vraagt u extra aan bij de verkoper.

  • Online retailers moeten metingen verrichten. Vertrouw niet op de grootte die op het label wordt vermeld.
  • Zorg ervoor dat er informatie wordt verstrekt over eventuele schade of onregelmatigheden.
  • Ontdek het terugkeerbeleid van de verkoper en houd dat in gedachten bij het nemen van beslissingen. Vaak is de verkoop definitief.

5 Houd rekening met verschillen in grootte. De maatvoeringssystemen voor vintage kleding zijn over het algemeen niet identiek aan moderne maatvoeringssystemen. Maten kunnen variëren van tien jaar tot tien jaar, en ook per fabrikant. Hierdoor kan het moeilijk zijn om erachter te komen of iets bij je past door ernaar te kijken. Doe een beetje onderzoek naar basisafwerkingssystemen voor de tijdperken waarin u bent geïnteresseerd.

  • Bij twijfel, ga voor stukken die iets te groot lijken. Deze kunnen altijd op maat worden gemaakt zodat ze precies bij je passen, maar er is niet veel dat je kunt doen met een kledingstuk dat te klein voor je is.

Als je meer Galajurken wilt zien, kun je naar Veaul's online shop Veaul.com >>

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!