jurken-collectie.reismee.nl

Hoe een avondjurk kiezen op kleur? Deel I ~ deel II


Op zoek naar precies de juiste avondjurk kan overweldigend overkomen, maar dat hoeft niet. Een eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat je er op je best uitziet, is door de juiste kleur voor je jurk te kiezen. Om te begrijpen welke kleuren er goed uitzien, heb je een paar eenvoudige trucjes nodig en dan ben je op weg om er altijd goed uit te zien, vooral tijdens dat speciale avondevenement.

Methode 1 van 5: Uitzoeken welke kleuren u flatteren

1 Overweeg je kleuren. De combinatie van je huidskleur, natuurlijke haarkleur en oogkleur bepaalt welke kleuren er meestal goed uitzien. Dit proces kan een beetje ingewikkeld lijken, maar als je het eenmaal hebt gedaan, zal het vinden van kleding in de juiste kleuren veel gemakkelijker zijn voor de rest van je leven.

2 Bepaal je ondertoon. Om je ondertoon te achterhalen, ongeacht welke schaduw je huid heeft, draai je je handpalm omhoog en kijk je naar je pols. Als je aderen groen of geel lijken, ben je warm van toon. Als ze er paars of blauw uitzien, ben je cool afgezwakt.

  • Als je coole ondertoon hebt, heb je de neiging er het best uit te zien in koele kleuren zoals blauw, grijs en zilver.
  • Als je warme ondertoon hebt, heb je de neiging er het best uit te zien in aardse, warme kleuren zoals bruin, goud en donkergroen.

3 Bepaal of je donker of licht bent. Als je eenmaal je ondertoon kent, gebruik dan je natuurlijke haarkleur om te bepalen of je donker of licht bent. Dit helpt je om verder te verfijnen welke kleuren het beste bij je ondertoon passen.

  • Dark-Cool: je hebt koele ondertonen en donker haar zonder roodachtige highlights. Probeer heldere, levendige juweeltonen zoals turkoois of indigo. Vermijd warme pastelkleuren, zoals perzik en zachtroze.
  • Licht-cool: u hebt koele ondertonen en blond of lichtbruin haar zonder roodachtige highlights. Probeer bleke, koele kleuren zoals babyblauw en lavendel en vermijd verzadigde, aardse tonen.
  • Warm-Donker: u hebt warme ondertoon en bruin haar met roodachtige highlights of donkerrood haar. Probeer aardachtige, verzadigde kleuren zoals goud, olijf en roest. Sla de felrode tinten over.
  • Licht-warm: u hebt warme ondertoon en blond haar met roodachtige highlights, fel rood haar of goudblond haar. Probeer zachte, bleke kleuren zoals ivoor en poederachtig roze. Sla ruwe, verzadigde kleuren over zoals diepzwart of marineblauw.

4 Overweeg je oogkleur. Niets is stijlvoller dan het dragen van een jurk die je ogen naar voren brengt. Je kunt je jurk ook matchen met je oogkleur. Als je bijvoorbeeld diepblauwe ogen hebt, kun je ze laten opvallen met een diepblauwe jurk.

  • Groene, blauwe en bruine ogen zien er geweldig uit in combinatie met lichtere jurken.
  • Donkere, aardachtige tinten maken bruine en zeer donkere ogen er leuk uitzien.

5 Bedenk dat sommige kleuren er voor de meeste mensen goed uitzien. Zwarte of donkere grijstinten zijn een andere failsafe en er is een tint wit of gebroken wit die zo ongeveer iedereen flatteert. Er is zelfs een tint rood voor elke huidtint.

  • Het enige dat je nodig hebt, is je ondertoon matchen. Een warm rood past bijvoorbeeld bij een warme ondertoon, terwijl een koel rood bij een koele ondertoon past.
  • Als wit te sterk op je lijkt, probeer dan een schaduw donkerder, zoals ivoor. Als zwart er te hard uitziet, probeer dan een donkergrijs.

Afbeelding van : Champagne Avondjurken

6 Probeer nieuwe kleuren. Schaduw (licht / donker) en ondertoon (warm / koel) zijn geen ijzeren kledingregels; veel mensen vallen ergens tussenin, en sommige kleuren kunnen er goed uitzien met onverwachte schaduwen en ondertonen. Kort gezegd: als u een kleur ziet die u bevalt, probeer hem dan. Het ziet er misschien gewoon fantastisch uit.

  • Besteed wat tijd aan het proberen in verschillende kledingkleuren in de paskamer en voel hoe bepaalde tinten op je lijken.
  • Foto van jezelf in jurken met verschillende kleuren. Soms is het gemakkelijker om te bepalen wat er goed uitziet op basis van een foto dan een reflectie in een spiegel.
  • Overweeg meningen van andere mensen te krijgen, maar vergeet ze niet te nemen met een korrel zout. Er is een verschil tussen eerlijk, nuttig advies en pijnlijk pesten.

Methode 2 van 2: Trendy kleuren dragen

1 Ontdek welke kleuren trendy zijn dit seizoen. Elk nieuw seizoen, verschillende tinten en tinten worden in de mode. Als je trend wilt overbrengen, kan het vinden van een jurk in een trendy kleur dat doen.

  • Bekijk recente modetijdschriften. Meestal zal er veel informatie zijn over welke kleuren dit seizoen trending zijn.
  • Blader door de kleding in winkels. Welke kleuren zie je steeds weer terug? Dat zijn waarschijnlijk de kleuren die trending zijn.
  • Kijk wat vrouwen dragen op tv en in de nieuwste shows en films. Besteed aandacht aan de personages die de meest modieuze zijn.

2 Vergelijk trendy kleuren met de kleuren die u flatteren. Meestal zijn er elk seizoen verschillende kleurenschema's in stijl. Ze zullen er niet allemaal goed uitzien, dus kies degene die bij je kleur passen.
Sommige combinaties kunnen kleuren bevatten die niet bij uw schaduw en ondertoon passen. Ga in dit geval gewoon voor de combinatie met de meest flatterende kleuren.

3 Zoek naar manieren om trendy kleuren te gebruiken die u niet vleien. Zelfs als je er niet goed uitziet in de meest trendy kleuren, wil dat nog niet zeggen dat je ze helemaal niet kunt dragen. Er zijn andere manieren om de kleur in je outfit te laten sluipen.

  • Hoe verder weg van je gezicht een kleur is, des te minder het ertoe doet als het je kleur vleit. Draag een niet-flatterende, trendy kleur aan de onderkant van een lange jurk of in uw panty.
  • Draag niet-vleiende maar trendy kleuren in accessoires uit de buurt van je gezicht zoals schoenen of armbanden.
  • Soms zal een beetje meer make-up de truc ook doen. Camouflagestift, foundation en blos kunnen helpen een vermoeide, vale huid er levendiger uit te laten zien. Hierdoor ziet u er beter uit in meer kleuren.

Op zoek naar >> Avondjurken

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!