jurken-collectie.reismee.nl

Hoe jurken retro en uniek? Deel I

Verkleden in een retrostijl spreekt mensen van alle leeftijden aan. Er zijn veel manieren om retro- en vintage-geïnspireerde looks in je garderobe op te nemen zonder in te boeten aan comfort of je eigen unieke stijl. Als je geïnteresseerd bent in het toevoegen van een retro-stijl aan je persoonlijke stijl, begin dan klein en werk in je comfortzone. Terwijl je de retro mode verkent, zul je ontdekken welke stijlen er goed uitzien en hoe je ze kunt aanpassen aan je eigenheid.

Methode 1: kleding samenvoegen

1Raid de kledingkast van je ouders en grootouders in voor outfitideeën. Oudere familieleden kunnen grote inspiratiebronnen zijn voor retrokleding. Zelfs als de maat van hun kleding niet goed voor je is, kun je nog steeds veel ideeën over outfitcombinaties krijgen door in hun kledingkast te kijken.

  • Let tijdens het doornemen van hun items op details, zoals patronen en cuts, die vaak voorkomen en bepaalde tijdperken lijken te representeren.
  • Deze kennis kan handig zijn bij het zoeken naar tweedehandswinkels en vintage winkels voor retrokleding.

2 Kijk naar oude foto's voor mode-inspiratie. Vraag om oude foto's van je ouders of grootouders te bekijken en de stijlen die je ziet te evalueren. Beter nog, kijk door hun schooljaarboeken. Deze geven u nauwkeurige voorbeelden van wat jongeren uit die tijd echt droegen.

  • Zoek online gearchiveerde modefotografie voor extra inspiratie.
  • Verken verschillende tijdperken en krijg een idee hoe je ze nauwkeurig kunt vastleggen.

3 Mix en match stijlen en tijdperken. Een van de gemakkelijkste manieren om met je retromode in je garderobe te werken, is door vintage stukken te combineren met moderne. Je kunt bijvoorbeeld een retro 50s-top combineren met een jeans die je al hebt en een paar ballerina's uit de jaren 60 of vintage sneakers uit de jaren 70. Experimenteer met verschillende combinaties, maar probeer een element te kiezen dat het ensemble op een of andere manier verenigt. De herhaling van een bepaalde kleur of patroon kan bijvoorbeeld een outfit samenhangend maken.

  • Soms kan een outfit die helemaal niet logisch lijkt, er uiteindelijk fantastisch uitzien als je hem eenmaal hebt.
  • Hoofd-tot-teen retro of het dragen van een bepaald decennium kan er soms voor zorgen dat je eruitziet alsof je een kostuum draagt. Het mixen en matchen van tijdperken kan je helpen dat te vermijden.

Vintage Avondjurken van veaul

4 Kies verklarende stukjes. Zoek een paar items die tijdloos en klassiek zijn voor een bepaald tijdperk, en bouw er vervolgens je outfits bovenop. Bij het kiezen van nietjes, kiest u items die u goed passen en ziet u er natuurlijk uit. Aangezien u ze vaak zult dragen, kiest u kwaliteitskleding die bestand is tegen wat extra slijtage.

  • Goede voorbeelden van klassieke nietjes zijn een jaren 50 kralen vest, een 60s little black jurk, 70s polyester broek, vintage sneakers uit de jaren 80 en zo verder.
  • Selecteer tijdloze stukken die uw eigen persoonlijke stijl weerspiegelen.

5 Voeg flair toe met retro-accessoires. Zoek naar retro of retro geïnspireerde sieraden om je outfits te accentueren. Net als bij de kleding, wees niet bang om accessoires te mixen en matchen. Zoek naar kleurrijke armbanden, hoofdbanden, parels, vintage ogende kettingen en dangle oorbellen. Afhankelijk van welk tijdperk je wilt reflecteren, kun je ook verenboa's proberen, alles met franje, kanten sjaals, cat-eye zonnebrillen, namaakbont, handschoenen, kralenjuwelen, grote ringen, zigeuner sjaals en nog veel meer.

  • Kringloopwinkels bieden veel opties om uit te kiezen. Experimenteer met verschillende combinaties en vind wat bij u past.
  • Als je probeert je weg te vinden in de retrostijl, zijn accessoires een geweldige plek om te beginnen.

6 Houd je kapsel en make-up modern. Jammer genoeg kan het dragen van hoofd-tot-teen vintage en dat toppen met een retro kapsel en make-up ervoor zorgen dat je er soms uitziet alsof je een Halloween-kostuum draagt. Als je je zorgen maakt over je retro-outfits die te veel op kostuums lijken, kun je dit voorkomen door je kapsel en make-up modern te houden.

  • Uw unieke stijl wordt ook beter behouden als u deze elementen up-to-date houdt.


Meer zoeken Avondjurken ,Galajurken>>

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!