jurken-collectie.reismee.nl

Hoe je je eigen trouwjurk ontwerpt

Het was een gebruikelijke gewoonte voor vrouwen of hun familieleden om hun eigen trouwjurken te maken, en hoewel niet velen van ons de vaardigheden of het geduld hebben om het zelf meer te doen, zijn er tal van goede redenen waarom je misschien nog steeds je ontwerp wilt ontwerpen eigen trouwjurk - lees verder voor waarom, en hoe je het aanpakt.

Redenen om het te doen

Voor de meeste vrouwen zal een bruidsjurk het grootste item zijn dat we ooit zullen dragen, en waarschijnlijk de duurste, dus het verdient echt om perfect te zijn. Misschien ben je een alternatieve bruid op zoek naar iets super unieks (zoek alternatieve trouwkleding hier), misschien ben je extra lang of heb je een grote buste (er zijn slechtere problemen), of misschien kun je gewoon geen jurk vinden die je leuk vindt uit het rek - al deze problemen kunnen worden opgelost door een op maat gemaakte jurk. Er gaan zoveel opties open: lange mouwen, mini- of theehuisjurken, verschillende kleuren, zakken of slimme ideeën zoals rokoverlays die ooit zijn verwijderd, veranderen in een brutaal ontvangstpak of zelfs in een broek (ja, het is klaar en goed gedaan! ).

een Hoge Lage Trouwjurken

Het eerste wat u moet doen, is het internet opzoeken voor ideeën als een hebberige wasbeer; grijp overal vandaan! Modeshows, vintage ontwerpen, koninklijke prinsessen of beroemdheden ... bekijk alle verschillende elementen en ontwerpdetails (stoffen, silhouetten, halslijnen, verfraaiing enz.) En laat u inspireren. Wees niet bang om diep in de archieven te graven; trends zijn veel minder belangrijk voor evenementenkleding dan gewone kleding, het gaat erom dat je ervan houdt en dat het er geweldig uitziet.

Ga vervolgens eens een aantal off-the-rack-jurken proberen, inclusief de jurken die je normaal gesproken passeert, om een idee te krijgen van wat voor stijlen bij je passen. Het is niet altijd wat we verwachten - neem wat vrienden mee voor een second opinion en onthoud dat scherpe ademhalingen meestal een goed teken zijn.

Je kunt ook een bezoek brengen aan enkele stoffenwinkels die bruids zijde en veters verkopen, zoals D'italia, om letterlijk een idee van hen en hun prijs per meter te krijgen. Afhankelijk van de eenvoud van je ontwerp en het soort maker dat je denkt te gebruiken, kan het kopen van je eigen stof een optie zijn.

Zorg dat die creatieve sappen stromen

Het volgende is het combineren van al die verschillende stukjes en beetjes in ontwerpen. Wil je lange mouwen, met een rok die lijkt op die jurk, maar met meer volume, een hals zoals die andere, maar in dit soort stof?

De eenvoudigste manier is om online een ontwerpsjabloon (croqui) te vinden, uit te printen en te schetsen. Als je gewoon niet kunt tekenen, maar een suizetje op de computer bent, is een andere benadering om een Frankenstein-jurk op Photoshop te maken door al je favoriete delen bij elkaar te knippen en plakken. In het begin ziet het er misschien vreemd uit, maar je krijgt een goed beeld van de vraag of de verschillende elementen een harmonieus ontwerp vormen, of dat het iets meer is dat lijkt op een bohemien rapsodie uit de hel.

Breng de grote wapens binnen

Op dit moment is het tijd om een expert te vragen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en hoe zelfverzekerd je bent, kan dit een plaatselijke naaister of een kledingontwerpster zijn. De keuze is aan u, maar een ruwe handleiding zou zijn hoe ingewikkeld de stijl is, of u uw eigen stof hebt gevonden of niet, en wat uw budget is. Als je echt hulp nodig hebt bij het vertalen en afstemmen van je ideeën, en het absolute vertrouwen wilt dat het perfect past, bekijk dan onze kledingontwerpers die maatwerk of maatwerk doen.

Maak kennis met een paar om naar hun werk te kijken voordat je je inzet en luister naar wat ze zeggen - het is heel gemakkelijk om overwegingen als naden, de verschillende eigenschappen van stof en hoe ze vallen over het hoofd te zien, en de vele meters te onderschatten die in een trouwjurk. Zorg ervoor dat je al je onderzoek en ideeën meeneemt, zodat je visueel en duidelijk kunt communiceren - omdat de prinses van een ander de zeemeermin van een ander is! De meesten zullen blij zijn om met iemand te werken die vooraf goed heeft nagedacht en weet wat ze willen.


Blader door onze trouwjurken

Haast je niet!

Ten slotte moet u ten minste 6 maanden wachten voordat de jurk is gemaakt, nadat het definitieve ontwerp is afgerond. Voor de perfecte pasvorm, zal er een proces van zwoegen (het maken van de jurk in mousseline / calico) of met voldoende ruimte in de naden voor aanpassingen, afhankelijk van hun methoden. Verwacht meerdere keren fittingen te doen, dit is normaal en zorgt ervoor dat je er het beste uitziet in je jurk.


Zie meer elegante trouwjurken

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!